
Το άνοιγμα ενός σουβλατζίδικου μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό εγχείρημα για κάθε επίδοξο και παθιασμένο επιχειρηματία που θέλει να καθιερωθεί στον χώρο της εστίασης.
Μήπως είστε κι εσείς ένας απ’ αυτούς; Μήπως σκέφτεστε να ανοίξετε μια τέτοια επιχείρηση και προσπαθείτε να καταλάβετε από πού να ξεκινήσετε;
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μάθετε είναι το τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα σουβλατζίδικο.
Σε αυτό ακριβώς θα σας βοηθήσει το παρόν άρθρο, καθώς παρακάτω θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να ανοίξετε το δικό σας σουβλατζίδικο!
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν!
1. Συσκευές ψησίματος
Τα σημαντικότερα κομμάτια εξοπλισμού για να στήσετε το σουβλατζίδικο ή το ψητοπωλείο σας είναι, φυσικά, οι συσκευές ψησίματος, οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά στο ψήσιμο του κρέατός σας.
Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι απαραίτητες συσκευές που πρέπει να έχετε:
Μηχανές γύρου
Μπορείτε να φανταστείτε γυράδικο ή ψητοπωλείο χωρίς μηχανή γύρου;
Σίγουρα όχι, γι’ αυτό και εάν σχεδιάζετε να ανοίξετε ένα τέτοιο μαγαζί, θα πρέπει να διαθέτετε μια τέτοια μηχανή (ή και περισσότερες).
Η συγκεκριμένη συσκευή επιτρέπει το ομοιόμορφο και αργό ψήσιμο του κρέατος, με αποτέλεσμα τη χαρακτηριστική τρυφερότητα και τη λαχταριστή γεύση του γύρου.
Οι κορυφαίες μηχανές γύρου που προσφέρει η TopFrost διαθέτουν πανίσχυρα μοτέρ για την περιστροφή του κρέατος, έχουν χωρητικότητα 15, 30, 50 και 80 κιλών, ενώ είναι εξοπλισμένες με 3, 4 ή 5 καυστήρες ηλεκτρικούς ή αερίου, ανάλογα με τη χωρητικότητα και το μοντέλο.
Μπορείτε, μάλιστα, να διαλέξετε ανάμεσα σε ηλεκτρικές μηχανές γύρου αλλά και σε μηχανές γύρου αερίου και να πάρετε την καλύτερη και πιο βολική συσκευή για το μαγαζί σας!
Γκριλιέρες
Άλλη μια συσκευή που περιλαμβάνει ο απαραίτητος εξοπλισμός ενός ψητοπωλείου είναι η γκριλιέρα.
Τα επαγγελματικά πλατώ-γκριλ αποτελούν βασικά εργαλεία για κάθε σουβλατζίδικο, γυράδικο ή ψησταριά. Μάλιστα, το ιδανικό θα είναι να προμηθευτείτε μια διπλή γκριλιέρα αερίου με νερό στην οποία θα ψήνετε κρεατοσκευάσματα και πίτες.
Οι γκριλιέρες νερού επιτρέπουν στα τρόφιμα που ψήνετε να διατηρούν τους φυσικούς χυμούς τους, μειώνουν την κάπνα από τα λίπη κατά τη λειτουργία τους, ενώ το νερό βοηθάει στον εύκολο καθαρισμό της συσκευής.
Κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και γνωστά για την αντοχή και την απόδοσή τους, τα ποιοτικά πλατώ-γκριλ αερίου που διαθέτουμε θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας προσφέρουν γρήγορο, εύκολο και ομοιόμορφο ψήσιμο!
Φριτέζες
Μια φριτέζα είναι ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο για την κουζίνα ενός σουβλατζίδικου.
Τα σουβλάκια, που είναι από τα βασικότερα τρόφιμα που προσφέρει ένα ψητοπωλείο, συνήθως ψήνονται στη σχάρα ή στη γκριλιέρα.
Όμως, δεν μπορεί το μαγαζί που θα ανοίξετε να προσφέρει μόνο σουβλάκια ή, γενικότερα, μόνο κρεατικά και κυρίως πιάτα.
Κάθε ψητοπωλείο που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να παρασκευάζει και τα απαραίτητα ορεκτικά ή συνοδευτικά πιάτα.
Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να έχετε οπωσδήποτε στο μαγαζί σας είναι μια διπλή φριτέζα για τηγανητές πατάτες, η οποία θα διαθέτει δύο ξεχωριστούς κάδους για να τηγανίζετε διαφορετικές ποσότητες ανάλογα με τη ζήτηση. Εξάλλου, οι τηγανητές πατάτες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, οπότε μια διπλή φριτέζα είναι αναγκαία.
Μπορείτε, μάλιστα, να χρησιμοποιείτε εναλλάξ τους κάδους, ώστε να εξασφαλίζετε ότι το λάδι θα έχει πάντα τη σωστή θερμοκρασία.
Ακόμα, καλό θα είναι να προμηθευτείτε και μια ακόμα μονή φριτέζα για κοτομπουκιές.
Αν θέλετε να ετοιμάζετε τα πιο νόστιμα και καλοτηγανισμένα συνοδευτικά, μην καθυστερείτε άλλο και δείτε την πλούσια ποικιλία μας από ανθεκτικές φριτέζες ηλεκτρικές ή αερίου!
Συσκευές για Hot Dog
Ένα μαγαζί fast food μπορεί, πέραν των παραπάνω, να χρειάζεται και ειδικές συσκευές για την παρασκευή hot dog.
Η εξαιρετικά απλή χρήση, η ταχύτητα και το ομοιόμορφο ψήσιμο που προσφέρουν οι επαγγελματικοί βραστήρες hot dog της TopFrost θα σας προσφέρουν τα πιο ζουμερά και νόστιμα λουκάνικα, εάν θέλετε τη συγκεκριμένη παρασκευή στο μενού του μαγαζιού σας.
2. Ψυγεία
Τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα σουβλατζίδικο, πέρα από τις συσκευές ψησίματος;
Μα φυσικά, ψυγεία!
Πάμε να δούμε αναλυτικότερα τι ακριβώς χρειάζεστε:
Ψυγεία πάγκοι χαμηλού ή κανονικού προφίλ
Για τη συντήρηση και την κατάψυξη των προϊόντων σας, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείτε είναι ψυγεία πάγκους, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε σουβλατζίδικα, ψητοπωλεία και γενικότερα σε μαγαζιά εστίασης, λόγω της πολυχρηστικότητάς τους.
Αυτά τα κομμάτια εξοπλισμού συνδυάζουν ψύξη, αποθήκευση αλλά και προετοιμασία των τροφίμων, καθώς μπορούν να λειτουργήσουν και ως πάγκοι ή επιφάνειες εργασίας, διευκολύνοντας έτσι τις ροές εργασίας μέσα στην κουζίνα.
Επιτρέπουν την άνετη αποθήκευση των ευαίσθητων προϊόντων στην κατάλληλη θερμοκρασία και διατηρούν τη φρεσκάδα τους.
Μπορείτε να επιλέξετε ψυγεία πάγκους χαμηλού προφίλ με συρτάρια, επειδή προσφέρουν εργονομία και οργάνωση.
Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε στιβαρά ψυγεία πάγκους κανονικού προφίλ με ανοιγόμενες πόρτες, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στην αποθήκευση, ενώ διαθέτουν και πάτωμα με υγειονομικές γωνίες, αυτόματη απόψυξη, ηλεκτρονικό θερμοστάτη κ.α.
Ψυγεία - θάλαμοι
Πέραν των ψυγείων πάγκων, απαραίτητα μπορεί να είναι και τα ψυγεία θάλαμοι inox, είτε μονόπορτα είτε δίπορτα, τόσο για συντήρηση όσο και για κατάψυξη διαφόρων τροφίμων (π.χ. κρεατοσκευάσματα, πίτες, κατεψυγμένες πατάτες, σαλάτες – αλοιφές, λαχανικά κ.α.).
Τα ψυγεία θάλαμοι προσφέρουν περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης για τρόφιμα μεγαλύτερου όγκου, ενώ συνήθως προσφέρουν και μεγαλύτερη εργονομία λόγω της δυνατότητας μετακίνησης των σχαρών τους καθ’ ύψος.
Δείτε στην TopFrost τα εξαιρετικής ποιότητας ψυγεία θαλάμους εστιατορίου και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και σας εξυπηρετεί!
Ψυγεία σαλατών επιτραπέζια
Τα ποιοτικά επιτραπέζια ψυγεία σαλατών είναι μια ακόμα πολύτιμη προσθήκη για ένα ψητοπωλείο ή σουβλατζίδικο.
Αυτά τα ψυγεία παρέχουν μια βολική και εντυπωσιακή προβολή των συστατικών της σαλάτας, ενώ βελτιώνουν την αποδοτικότητα καθώς κάθε γαστρονόμος (GN) περιλαμβάνει ένα ξεχωριστό συστατικό, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται πολύ το προσωπικό που συνθέτει τις σαλάτες ή που τις προσθέτει στα σάντουιτς.
Ο σχεδιασμός τους είναι ιδανικός για εξοικονόμηση χώρου, ευελιξία και πρακτικότητα, με ένα τέτοιο ψυγείο να μπορεί να τοποθετηθεί και στο κέντρο του χώρου, ώστε να είναι προσβάσιμο από πολλά διαφορετικά άτομα.
Δίπορτα ψυγεία αναψυκτικών
Τέλος, ένα σουβλατζίδικο ή ψητοπωλείο δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει αναψυκτικά.
Για να διατηρηθούν κρύα, όμως, τα κάθε είδους αναψυκτικά και ποτά που θα προσφέρετε, θα πρέπει να διαθέτετε και ένα χρηστικό δίπορτο ψυγείο αναψυκτικών - όρθια βιτρίνα.
Πέραν αυτού, το ψυγείο αυτό επιτρέπει και την αποτελεσματική προβολή των αναψυκτικών - ποτών σας, προκειμένου να διαλέγουν ευκολότερα οι πελάτες σας.
3. Θερμαντικές συσκευές
Σε αυτό το σημείο θα αναφερθούμε στις θερμαντικές συσκευές που είναι απαραίτητες για κάθε σουβλατζίδικο.
Πάμε να τις δούμε:
Θερμαινόμενες βιτρίνες
Τι άλλο χρειάζεται για να ανοίξω μαγαζί εστίασης και να οργανώσω την κουζίνα του;
Έχουμε την απάντηση!
Οι πρακτικές θερμαινόμενες βιτρίνες είναι απαραίτητες για ένα εστιατόριο fast food, καθώς παρέχουν έναν βολικό τρόπο να διατηρούνται τα τρόφιμα ζεστά και έτοιμα για άμεσο σερβίρισμα.
Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνται και για την προβολή των γευμάτων στους πελάτες που έρχονται στο μαγαζί σας, διαθέτοντας πλούσιο εσωτερικό φωτισμό για την καλύτερη δυνατή προβολή.
Η ευελιξία και ο σχεδιασμός τους καθιστά τις θερμαινόμενες βιτρίνες ένα αναπόσπαστο κομμάτι εξοπλισμού για κάθε σουβλατζίδικο ή μαγαζί γρήγορου φαγητού.
Συσκευές Χατ Κον
Η εύρυθμη λειτουργία του μαγαζιού σας εξαρτάται και από την ύπαρξη ή μη συσκευών hatcon (θερμαντικά τροφίμων).
Πρόκειται για μηχανήματα εξοπλισμένα με λάμπες αλογόνου, τα οποία αναλαμβάνουν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία των τηγανητών πατατών που μόλις έχουν ψηθεί.
Έτσι, οι πελάτες σας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν τις παραγγελίες τους ζεστές και θα παραμένουν ικανοποιημένοι.
Βρείτε τώρα τις καλύτερες συσκευές χατ κον και κρατήστε ζεστά τα γεύματα του εστιατορίου σας μέχρι να τα σερβίρετε στους πελάτες σας!
4. Inox κατασκευές
Τέλος, πρέπει το μαγαζί σας να διαθέτει και κάποιες επιπρόσθετες κατασκευές για διάφορες λειτουργίες.
Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές:
Ερμάρια
Απαραίτητα για κάθε επαγγελματική κουζίνα είναι τα ερμάρια, τα οποία είναι ιδανικά για αποθήκευση.
Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι είναι αναγκαίο να προμηθευτείτε ποιοτικά και στιβαρά ερμάρια, τα οποία θα είναι ικανά να αντέχουν μεγάλο φορτίο και θα διαθέτουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, για την όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη αποθήκευση τροφίμων, σκευών κ.α.
Τα περισσότερα ερμάρια είναι συνήθως κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, ενώ έχετε την πρακτική επιλογή να αγοράσετε μια τέτοια κατασκευή με συρόμενες πόρτες για εξοικονόμηση χώρου.
Μπορείτε να αξιοποιείτε κιόλας το ερμάριο σαν επιφάνεια εργασίας, ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε και ένα μικρότερο για να το χρησιμοποιείτε ως ταμείο.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι εξοπλισμό χρειάζεται μια κουζίνα εστιατορίου, διαβάστε το σχετικό άρθρο μας!
Φούσκες inox
Πέρα από τα ερμάρια, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι ανοξείδωτες φούσκες εξαερισμού.
Κάθε σουβλατζίδικο αλλά και, γενικότερα, κάθε μαγαζί εστίασης είναι απαραίτητο να είναι εξοπλισμένο με inox φούσκες, οι οποίες απομακρύνουν αποτελεσματικά όλες τις δυσάρεστες οσμές αλλά και τον καπνό που αναδύεται κατά το ψήσιμο.
Βρείτε στην TopFrost τις καλύτερες inox φούσκες εξαερισμού και κρατήστε καθαρή την ατμόσφαιρα στην κουζίνα του ψητοπωλείου σας!
Ανοξείδωτες Λάντζες
Φυσικά, βάση πρέπει να δώσετε και στο κομμάτι της καθαριότητας και της διατήρησης της υγιεινής, το οποίο είναι από τα πλέον σημαντικά (αν όχι το σημαντικότερο) για κάθε κατάστημα που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης.
Για να το επιτύχετε αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μια ανοξείδωτη λάντζα ανάλογα με τις διαστάσεις και τις γούρνες που σας εξυπηρετούν, η οποία θα επιτρέψει την πλύση όλων των λαχανικών και των σκευών μαγειρικής που θα χρειαστείτε για την παρασκευή των γευμάτων του μενού σας.
Δείτε την πλήρη ποικιλία μας σε εξαιρετικής ποιότητας inox λάντζες και διαλέξτε την καλύτερη για το μαγαζί σας!
Επίσης, ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα μας για να βρείτε και άλλες ποιοτικές και στιβαρές inox κατασκευές για την κουζίνα του καταστήματός σας!
Τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα σουβλατζίδικο - Συμπερασματικά
Αν θέλετε να έχετε ένα μαγαζί γρήγορου φαγητού που να λειτουργεί σωστά και να είναι επιτυχημένο, είναι σημαντικό να προμηθευτείτε εξαρχής τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Παραπάνω είδαμε τι εξοπλισμό χρειάζεται ένα σουβλατζίδικο, οπότε τώρα είστε έτοιμοι να οργανώσετε το μαγαζί σας όπως ακριβώς πρέπει!
Αν, επιπλέον, σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα γύρω από τη σωστή οργάνωση επαγγελματικής κουζίνας, τότε ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας και ίσως βοηθηθείτε!