Έφτασε η εποχή που η ζήτηση του αυξάνεται κατακόρυφα και κάθε επιχείρηση που το προσφέρει πρέπει να διαθέτει τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό. Το παγωτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν και η παραμικρή αλλοίωσή του το καθιστά ακατάλληλο και μη εμπορεύσιμο.

Στον εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση, την αποθήκευση και την προβολή του, συμπεριλαμβάνονται οι βιτρίνες παγωτού καθώς και οι όρθιοι ψυκτικοί θάλαμοι για βασκέτες, ιδανικοί για την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων σε ελάχιστο χώρο.

Οι Βιτρίνες Παγωτού χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, αυτές της στατικής και της βεβιασμένης ψύξης.

Βιτρίνες Στατικής Ψύξης

Η πιο απλή και παράλληλα η πιο οικονομική κατηγορία βιτρινών είναι αυτή της Στατικής Ψύξης. Πρόκειται για τους κοινούς καταψύκτες διαμορφωμένους έτσι ώστε να αναδεικνύουν κατάλληλα το προϊόν.

  • Η ψύξη σε αυτές τις βιτρίνες γίνεται με μετάδοση ψύξης μέσω των τοιχωμάτων.
  • Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -20 °C έως -28 °C σε βαθιά κατάψυξη.
  • Το παγωτό σκληραίνει πιο γρήγορα απ’ ότι στις βιτρίνες βεβιασμένης ψύξης.
  • Έχουν χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.
  • Έχουν χαμηλό κόστος αγοράς.

Βιτρίνες Βεβιασμένης Ψύξης

Η πιο «επαγγελματική» επιλογή για μια επιχείρηση που θέλει να προσφέρει ποιοτικό παγωτό είναι οι βιτρίνες Βεβιασμένης Ψυξης.

  • Η ψύξη στις βιτρίνες βεβιασμένης ψύξης γίνεται με προώθηση του αέρα και είναι πολύ πιο ομαλή σε σχέση με αυτή της στατικής ψύξης.
  • Η θερμοκρασία κυμαίνεται από -14 °C έως -22 °C.
  • Το παγωτό παραμένει μαλακό και αφράτο για περισσότερο διάστημα.
  • Με τη σωστή συντήρηση και το σωστό τρόπο λειτουργίας, δεν πιάνει πάγο.
  • Η οπτική στα προϊόντα είναι πολύ υψηλή και αυτό βοηθάει σημαντικά στην πώληση.

Χρήσιμες συμβουλές:

  • Οι βιτρίνες των χύμα παγωτών, δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο.
  • Όταν η λειτουργία της βιτρίνας δεν είναι σωστή, σχηματίζεται πάγος στα τοιχώματα και μεταβάλλεται η σκληρότητα και η μορφή του παγωτού.
  • Οι αποχρωματισμένες περιοχές και οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι στην κύρια μάζα του παγωτού αποτελούν ένδειξη απόψυξης και επανακατάψυξης, γεγονός που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων. Όσο μικρότεροι οι παγοκρύσταλλοι, τόσο πιο κρεμώδες είναι το παγωτό.
  • Οι βιτρίνες παγωτού πρέπει να κλείνουν ερμητικά.
  • Οι καταψύκτες, όπου φυλάσσονται τα παγωτά θα πρέπει να λειτουργούν στις ιδανικές θερμοκρασίες ανάλογα με την κατηγορία τους.

Extra Tip!

Όπως σε κάθε επαγγελματικό εξοπλισμό ψύξης, φροντίστε η βιτρίνα να «αναπνέει». Προκειμένου η μονάδα ψύξης να λειτουργεί αποτελεσματικά πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να επιτρέπεται η σωστή κυκλοφορία του αέρα. Ο γενικός κανόνας είναι να υπάρχει τουλάχιστον ένα κενό 5cm γύρω από το εξωτερικό της μονάδας.

Επιλέξτε το σωστό εξοπλισμό για τη δική σας επιχείρηση. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την ιδανική λύση για τις δικές σας ανάγκες.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Βάσει της οδηγίας 2009/136/ΣΕ της ΕΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ιστοσελίδα μας αποδέχεται τη χρήση των "cookies", προκειμένου να εντοπίσουμε το πώς οι χρήστες έχουν φτάσει στον ιστοχώρο μας, αλλά και να παρατηρήσουμε επαναλαμβανόμενα πρότυπα γενικής χρήσης του, από τη στιγμή που ο χρήστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα μας.