Ενημερωθείτε για τα νέα προϊόντα της κατηγορίας

 

Κατηγορίες

Κορυφαίες πωλήσεις

Νέα προϊόντα

Προσφορές

Πώς να επιλέξετε εξοπλισμό για Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο

Η επιτυχία μιας επιχείρησης αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου βασίζεται στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων αλλά και στην παρουσίασή τους με ελκυστικό και ασφαλή τρόπο. Ο κατάλληλος εξοπλισμός θα βελτιώσει τη διαδικασία παραγωγής, θα συντομεύσει τον χρόνο προετοιμασίας και θα βοηθήσει στον έλεγχο του κόστους.

Ο βασικός εξοπλισμός που χρειάζεται λοιπόν ένα αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο περιλαμβάνει τις μηχανές παρασκευής αρτοσκευασμάτων και γλυκών, όπως φούρνοι και ζυμωτήρια καθώς και όλα όσα χρειάζονται για την προβολή τους.

Παρουσίαση προϊόντων

Αν και η γεύση είναι σημαντικός παράγοντας για τη λειτουργία ενός επιτυχημένου αρτοποιείου-ζαχαροπλαστείου, το ίδιο σημαντική είναι και η παρουσίασή των προϊόντων. Ο εξοπλισμός για τη βέλτιστη προβολή των προϊόντων είναι:

  • Βιτρίνες ζαχαροπλαστικής – 4ων όψεων Συντήρησης / Κατάψυξης
  • Θερμαινόμενες βιτρίνες
  • Βιτρίνες Παγωτού
  • Όρθιες βιτρίνες συντήρησης
  • Επιτραπέζια ψυγεία βιτρίνες
  • Μηχανές κοπής ψωμιού
  • Θερμαινόμενες βιτρίνες
  • Φρυγανιέρες
  • Blast chiller

Φούρνοι

Ένας επαγγελματικός φούρνος είναι εργαλείο δουλειάς για ένα αρτοποιείο και βοηθά στον έλεγχο της παραγόμενης ποσότητας των αρτοσκευασμάτων. Μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες, αλλά παράλληλα αποδοτικότερες επενδύσεις.

Άλλος εξοπλισμός

Στον εξοπλισμό ενός αρτοποιείου-ζαχαροπλαστείου θα πρέπει να περιλαμβάνονται συσκευές που δίνουν τη δυνατότητα μείωσης του χρόνου προετοιμασίας των συστατικών και την προεπεξεργασία των προϊόντων. Τέτοιος εξοπλισμός μεταξύ άλλων είναι ταχυζυμωτήρια, μηχανές κοπής ψωμιού, βαφλιέρες, κρεπιέρες κα.

Επίσης τα πλυντήρια σκευών είναι απαραίτητα για μια επαγγελματική κουζίνα, καθώς είναι απίστευτα γρήγορα και ισχυρά, παρέχοντας άριστη υγιεινή και χωρητικότητα

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε εξοπλισμό;

Προετοιμαστείτε

Είναι σημαντικό να έχετε μια εκτίμηση του μεγέθους της παραγωγής που στοχεύετε για την επιχείρησή σας.

Εκμεταλλευτείτε τον χώρο

Εκμεταλλευτείτε σωστά τον διαθέσιμο χώρο στο κατάστημα τόσο στο παρασκευαστήριο-κουζίνα όσο και στο σημείο εξυπηρέτησης.

Υγεία & Ασφάλεια

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η υγεία και η ασφάλεια.

Ο εξοπλισμός σε ένα αρτοζαχαροπλαστειο πρέπει να διατηρείται εύκολα καθαρός. Η καλύτερη επιλογή για αυτό είναι τα ανοξείδωτα καθώς είναι υλικό ανθεκτικό και εύκολο να διατηρηθεί καθαρό. Τέτοιος εξοπλισμός είναι οι inox λάντζες, τα τραπέζια εργασίας, τα ερμάρια οι ποτηριέρες κα.

Ακόμη, επιλέξτε συσκευές που μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, παρέχοντας καλύτερη πρόσβαση για τον καθαρισμό του δαπέδου.

Τέλος, στον εξοπλισμό θα πρέπει να υπολογίζονται και συσκευές για την ασφαλή αποθήκευση των προϊόντων. Τα επαγγελματικά ψυγεία και οι καταψύκτες θα σας επιτρέψουν να διατηρήσετε τόσο τα ημικατεργασμένα όσο και τα τελικά προϊόντα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Κάντε έξυπνες επιλογές

Η σωστή επιλογή εξοπλισμού θα εξασφαλίσει μια αποτελεσματική διαδικασία παραγωγής και θα σας βοηθήσει μεταξύ άλλων να διατηρήσετε τα κόστη υπό έλεγχο.

Στην TOPfrost θα βρείτε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε για ένα αρτοποιείο ζαχαροπλαστείο και τον δικό σας σύμβουλο για να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις δικές σας ανάγκες.

Ζητήστε τη βοήθειά μας.