Η ενεργειακή κατανάλωση ενός επαγγελματικού ψυγείου, φούρνου ή πλυντηρίου είναι σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν από τον εκάστοτε αγοραστή και παίζει σημαντικό ρόλο στον διαχωρισμό του προϊόντος σε καινούριο και μεταχειρισμένο.

Με σκοπό να κάνουμε την επιλογή αυτή πιο εύκολη, συλλέξαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις πιο χρήσιμες συμβουλές γύρω από την εξοικονόμηση ενέργειας στην χρήση του επαγγελματικού εξοπλισμού.

 

Επαγγελματικά Ψυγεία

  1.     Δώστε σημασία στην ενεργειακή κλάση του ψυγείου.
  2.     Τοποθετήστε τη σωστή ποσότητα προϊόντων και όχι μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να υποστηρίξει το ψυγείο. Αν υπερβείτε το όριο που ορίζει ο κατασκευαστής τότε αυξάνεται το θερμικό φορτίο του ψυγείου και κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια η μηχανή του να λειτουργήσει.
  3.     Αποφύγετε να ανοίγετε άσκοπα τις πόρτες του ψυγείου. Φροντίστε η τροφοδοσία να γίνεται όσον το δυνατόν λιγότερες φορές ώστε να μην ανοίγει η πόρτα συνέχεια και για πολύ ώρα.
  4.     Μην τοποθετείτε προϊόντα στους αεραγωγούς που φέρνουν αέρα μέσα στην καμπίνα του ψυγείου.
  5.     Φροντίστε τα λάστιχα της κάθε πόρτας να εφαρμόζουν σωστά ώστε να μην υπάρχει διαφυγή αέρα και κατά συνέπεια αύξηση θερμοκρασίας.
  6.     Μην τοποθετείτε τα ψυγεία σε σημείο όπου τα βλέπει ο ήλιος, ειδκά το καλοκαίρι, αλλά και σε σημεία όπου υπάρχουν συσκευές που παράγουν θερμότητα.
  7.     Μην τοποθετείτε τα ψυγεία σε εξωτερικό χώρο όπου η θερμοκρασία είναι υψηλή.
  8.     Αν υπάρχει διακόπτης για το φωτισμό του ψυγείου φροντίστε να τον κλείνετε τις ώρες που δεν λειτουργεί η επιχείρηση.
  9.     Φροντίστε για το σωστό καθαρισμό και τη συντήρηση του ψυγείου και του ψυκτικού μηχανήματος.
  10. Ρυθμίστε σωστά τη θερμορασία ανάλογα με τα προϊόντα για την αποφυγή άσκοπης λειτουργίας του ψυκτικού μηχανήματος.

Έτσι, θα δώσετε ανάσα στο ψυγείο σας, δεν θα χρειάζεται να δουλεύει παραπάνω απ’ όσο πρέπει και θα πετύχετε χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

 

Επαγγελματική Φούρνοι

  1.     Επιλέξτε τον κατάλληλο φούρνο για τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης και όχι μεγαλύτερο από αυτόν που χρειάζεστε.
  2.     Ρυθμίστε το φούρνο στη θερμοκρασία που απαιτείται και όχι σε μεγαλύτερη.
  3.     Αποφύγετε την άσκοπη χρήση. (πχ Μαγείρεμα πολλών προϊόντων μαζί και όχι λίγα λίγα.)
  4.     Επιλέξτε πολυεπίπεδο ψήσιμο προϊόντων που χρειάζεται διαφορετικές ρυθμίσεις το κάθε ένα.
  5.     Φροντίστε να γίνονται συντήρηση και serviceστην ώρα τους, για να πετύχετε τη σωστή και μακροχρόνια λειτουργία του φούρνου.

 

Επαγγελματικά Πλυντήρια

  1.     Επιλέξτε πλυντήριο με ενεργειακή κλάση Α, Α+, Α++, Α+++.
  2.     Προτιμήστε συσκευή με σύστημα εξοικονόμησης νερού.
  3.     Φροντίστε για τη σωστή συντήρηση του πλυντηρίου με τακτικά service.
  4.     Επιλέξτε τη κατάλληλη συσκευή ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης σας.
  5.     Πλένετε μαζικά τα σκεύη και όχι λίγα λίγα.
  6.     Επιλέξτε τη χρήση πλυντηρίου πιάτων – σκευών καθώς χρησιμοποιεί λιγότερη ποσότητα νερού για μια πλύση και θα μειώσει την κατανάλωση.
Product added to wishlist
Product added to compare.

Based on the act of 2009/136/SE of the EU, we would like to inform you that our website utilizes cookie technology in order to record how users reach our site and collect statisticks about it.