Επιμηκύνετε την ζωή του φούρνου σας και αποφύγετε περιττές επισκευές ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα.

1. Καθαρίστε τον φούρνος σας συχνά

Πρέπει να καθαρίζετε τον φούρνο σας τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο. Αν χρησιμοποιείτε τον φούρνο σας κάθε μέρα τότε πρέπει να το καθαρίζεται ακόμα πιο τακτικά

2. Χρησιμοποιήστε σωστά το σύστημα αυτόματου καθαρισμού του φούρνου σας

Χρησιμοποιήστε σωστά το σύστημα αυτόματου καθαρισμού του φούρνου σας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή σας. Είναι καλό ο αυτόματος καθαρισμός να γίνεται όταν βρίσκεται στον χώρο γιατί ο φούρνος ζεσταίνεται και λειτουργεί κανονικά, προκειμένου να αποφύγετε τυχών ατυχήματα.  Μετά τον κύκλο αυτόματου καθαρισμού αφήστε το φούρνο να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες πριν σκουπίσετε το απορρυπαντικό.

3. Μην καθαρίζετε κάτω από τους κυκλικούς διακόπτες του φούρνου

Αποφύγετε να τραβήξετε τους διακόπτες και να καθαρίστε από κάτω τους. Παρότι ακούγετε θελκτικό να ψεκάσετε την περιοχή με απορρυπαντικό για βαθύ καθαρισμό, στην ουσία ψεκάζετε ένα ηλεκτρικό σύστημα, που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον φούρνο ή ακόμα και να πάθετε ηλεκτροπληξία.

4. Αλλάξτε της βαλβίδες αερίου

Οι βαλβίδες αερίου πρέπει να αλλάζουν όταν τοποθετείται καινούριος φούρνος . Ακόμα και οι πιο μικροί κραδασμοί μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στις βαλβίδες και κατά συνέπεια διαρροές.

5. Αποσυνδέστε τον φούρνο από την παροχή ρεύματος όταν καθαρίζετε με νερό

Παρότι οι περισσότεροι φούρνοι παρέχουν πρότυπο αδιαβροχοποίησης IPX, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας είναι υπαρκτός. Αποσυνδέστε τον φούρνο από την πρίζα και ρίξτε άφθονο νερό προκειμένου να καθαριστεί σωστά ο θάλαμος

6. Ελέγξτε τις αντιστάσεις του φούρνου

Ακόμα κι ένα μικρό σημείο, στην αντίσταση, που είναι πιο κόκκινο μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και πρέπει να αλλαχτεί το συντομότερο δυνατό προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρότερες βλάβες στον φούρνο.

7. Δημιουργήστε ένα τοίχος προστασίας προκειμένου να μην στάξουν τα φαγητά

Όταν μαγειρεύετε ένα φαγητό στο φούρνο είναι πολύ πιθανό να στάξει, κι όσο περισσότερο μένει ο λεκές στο θάλαμο τόσο πιο δύσκολος θα είναι για να καθαρίσει. Τοποθετήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο προκειμένου σαν τοίχο προστασίας για τον φούρνο προκειμένου να αποτρέψουν λεκέδες στον θάλαμο του φούρνου.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Βάσει της οδηγίας 2009/136/ΣΕ της ΕΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ιστοσελίδα μας αποδέχεται τη χρήση των "cookies", προκειμένου να εντοπίσουμε το πώς οι χρήστες έχουν φτάσει στον ιστοχώρο μας, αλλά και να παρατηρήσουμε επαναλαμβανόμενα πρότυπα γενικής χρήσης του, από τη στιγμή που ο χρήστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα μας.