Αν είστε στον κλάδο της παρασκευής πίτσας, κέικ, ψωμιού ή αρτοσκευασμάτων, αναγνωρίζετε -τον σημαντικό ρόλο ενός καλού ζυμωτηρίου για την επιχείρηση σας. Παρόλα αυτά ,καμία φορά μπορεί να φανεί  δύσκολο να αποφασίσετε ποιος τύπος mixer ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ζυμωτηρίων : τα Μίξερ και τα Ζυμωτήρια Σπιράλ . Σε αυτόν τον οδηγό αγοραστή, θα προσδιορίσουμε τις χρήσεις, τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη που θέτουν τους δύο αυτούς τύπους ζυμωτηρίων.

Μίξερ

Τα μίξερ, ή αλλιώς κάθετα μίξερ, είναι τα πλέον συνηθισμένα εργαλεία στις επαγγελματικές κουζίνες και στα εργαστήρια αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής. Ο άξονας περιστρέφεται στο κέντρο, πάνω από ένα σταθερό, μη περιστρεφόμενο κύπελλο.

Εξαρτήματα

Συνήθως τα μίξερ έρχονται με αποσπώμενο κάδο και διαθέτουν κεφαλές άξονα με Γάντζο, Φτυάρι και Φρούστα. Ο γάντζος χρησιμοποιείτε κυρίως για ζυμάρι, το φτυάρι είναι ένα εργαλείο γενικής χρήσης που επιτρέπει την ανάμιξη διαφόρων υλικών και η φρούστα που χρησιμοποιείται κυρίως για αυγά, Σαντιγύ και άλλες απαλές κρέμες.

Πλεονεκτήματα

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη αυτού του τύπου μίξερ είναι ότι τα περισσότερα από αυτά έρχονται στάνταρ με υποδοχή που παρέχει ρεύμα σε συγκεκριμένα εξαρτήματα. Αυτό το χαρακτηριστικό δίνει στα μίξερ τη δυνατότητα να φιλοξενήσει επιπλέον εναλλάξιμα σκεύη ή εξαρτήματα μίξερ, καθιστώντας την μια εξαιρετικά ευέλικτη επιλογή.

Ζυμωτήρια Σπιράλ

Οι επιχειρήσεις με μικρότερο ενδιαφέρον για την ευελιξία, αλλά περισσότερο ενδιαφέρον για την ανάμειξη μεγάλης ποσότητας ζύμης μπορούν να επιλέξουν ένα ζυμωτήριο σπιράλ. Η περιστροφική κίνηση των σπειροειδών γάντζων στο περιστρεφόμενο δοχείο καθιστά τον ζυμωτήριο σπιράλ ιδανικό για τη δημιουργία ομοιογενούς ζύμης. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι:

Η περιστροφική κίνηση του δοχείου δημιουργεί περισσότερη ροπή κατάλληλα για χρήση με πυκνή ζύμη όπως ζύμη πίτσας ή άλλες ζύμες με υψηλή πυκνότητα.

Το περιστρεφόμενο δοχείο καθώς και ο γάντζος σε σχήμα σπιράλ δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ζύμη την ώρα που ζυμώνετε .

Τα Ζυμωτήρια Σπιράλ έρχονται σε πολλά μεγέθη με τα μεγαλύτερα μοντέλα να μπορούν ζυμώσουν ακόμα και 300 κιλά ζύμης. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για αρτοποιεία ή πιτσαρίες όπου και η ποσότητα της ζύμης είναι πολύ μεγάλη.

Εξαρτήματα

Τα Ζυμωτήρια Σπιράλ έρχονται συνήθως μόνο με το γάντζο ζύμης και τον αποσπόμενο κάδο.

Πλεονεκτήματα

Τα Ζυμωτήρια Σπιράλ είναι πολύ καλύτερη επιλογή γιααυτούς που θέλουν να παράγουν μεγάλη ποσότητα ζύμης, γρήγορα και αποτελεσματικά, σε σχέση με τα απλά Μίξερ.

Συντήρηση - Service

Τα Ζυμωτήρια Σπιράλ χρειάζονται σωστή συντήρηση για να συνεχίζουν να λειτουργούν σωστά. Σε μερικές περιπτώσεις, ο χρήστης μπορεί να λύσει τα τεχνικά του προβλήματα μόνος του, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζει πότε πρέπει να καλέσει κάποιο εξειδικευμένο τεχνικό για να τον βοηθήσει. Για παράδειγμα αν ο κεντρικός διακόπτης είναι στη θέση ΟΝ αλλά ο γάντζος δεν ξεκινά να περιστρέφεται, τότε μπορεί ο μικροδιακόπτης ,που ελέγχει αν το πλέγμα ασφαλείας είναι ανοιχτό, να έχει πρόβλημα, και τότε θα πρέπει να επέμβει ένα τεχνικός. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείται προεκτάσεις ρεύματος και μη χρησιμοποιείτε παραπάνω ποσότητα ζύμης από αυτές που προβλέπει ο κατασκευαστής.

Ποια συσκευή να διαλέξω;

Όπως διαβάσετε και παραπάνω , υπάρχουν αρκετά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα Μίξερ ή ένα Ζυμωτήριο Σπιράλ. Για μικρές ποσότητες αλλά και για να έχετε επιλογές στα προϊόντα που θέλετε να ζυμώσετε τότε τα Μίξερ είναι ιδανικά για εσάς. Αν όμως διαθέτετε ένα αρτοποιείο ή κάποια πιτσαρία και παράγετε μεγάλη ποσότητα ζύμης τότε θα πρέπει να διαλέξετε ένα  Ζυμωτήριο Σπιράλ προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες σας.

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Βάσει της οδηγίας 2009/136/ΣΕ της ΕΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ιστοσελίδα μας αποδέχεται τη χρήση των "cookies", προκειμένου να εντοπίσουμε το πώς οι χρήστες έχουν φτάσει στον ιστοχώρο μας, αλλά και να παρατηρήσουμε επαναλαμβανόμενα πρότυπα γενικής χρήσης του, από τη στιγμή που ο χρήστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα μας.