Οδηγός αγοράς επαγγελματικών φούρνων

Είτε ξεκινάτε μια νέα επιχείρηση παροχής υπηρεσιών εστίασης είτε αναβαθμίζετε τον υπάρχοντα εξοπλισμό σας, η επιλογή ενός κατάλληλου επαγγελματικού φούρνου αποτελεί μια κρίσιμη απόφαση που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Μάλιστα, με το πλήθος των επιλογών που διατίθενται στην αγορά, μια τέτοια απόφαση μπορεί να αποτελέσει πραγματική πρόκληση.

Γι’ αυτό ακριβώς, λοιπόν, παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε έναν πλήρη οδηγό αγοράς επαγγελματικών φούρνων, ώστε να ξέρετε τι να προσέξετε και να προμηθευτείτε τον ιδανικό εξοπλισμό για την επιχείρησή σας.

Πάμε να ξεκινήσουμε!

Ποιοι επαγγελματικοί φούρνοι κυκλοφορούν στην αγορά;

Σε αυτό το σημείο, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να δούμε πρώτα απ’ όλα ποιοι είναι οι επαγγελματικοί φούρνοι που κυκλοφορούν στην αγορά.

Οι φούρνοι της αγοράς, λοιπόν, είναι οι εξής:

  • Κυκλοθερμικοί φούρνοι (ρεύμα) 3 – 4 θέσεων για καφέ, μπαρ, σνακ

Οι κυκλοθερμικοί φούρνοι αέρος λειτουργούν με ανεμιστήρα που κυκλοφορεί τον αέρα μέσα στον θάλαμο με αποτέλεσμα το ομοιόμορφο ψήσιμο του φαγητού.

Κάνουν μόνο κυκλοθερμικό ψήσιμο και είναι ιδανικοί για ψήσιμο νωπών προϊόντων και έτοιμων σνακ, όπως κρουασανάκια, τυρόπιτες και γενικά αρτοσκευάσματα με λεπτή ζύμη.

  • Κυκλοθερμικοί φούρνοι (ρεύμα - αέριο) Combi για GN 1/1 & 2/1 για εστιατόρια, ξενοδοχεία, catering

Οι κυκλοθερμικοί φούρνοι με υγρασία (Combi) λειτουργούν επίσης με ανεμιστήρα που κυκλοφορεί τον αέρα μέσα στον θάλαμο αλλά και με ατμό για τη δημιουργία υγρασίας.

Οι συγκεκριμένοι φούρνοι είναι κατάλληλοι για GN 1/1 και 2/1, ενώ συνήθως διαθέτουν τρία προγράμματα ψησίματος:

  1. Κυκλοθερμικό ψήσιμο έως 270°C.
  2. Αργό ψήσιμο στον ατμό μέχρι 130°C.
  3. Συνδυασμός κυκλοθερμικού ψησίματος και ψησίματος στον ατμό.

Βρείτε στην Topfrost μια μεγάλη ποικιλία από καινούργιους ηλεκτρικούς κυκλοθερμικούς φούρνους μαγειρικής!

  • Κυκλοθερμικοί φούρνοι ζαχαροπλαστικής για ταψιά 60x40 για αρτοζαχαροπλαστεία

Οι κυκλοθερμικοί φούρνοι ζαχαροπλαστικής είναι ίδιοι με τους παραπάνω, με τη μόνη διαφορά να είναι ότι αντί για GN 1/1, δέχονται ταψιά με διαστάσεις 60x40.

  • Φούρνοι Bake-Off και ταμπανωτοί για αρτοποιεία-φούρνους

Οι bake off φούρνοι είναι ιδανικοί για ψήσιμο κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων με χοντρό ζυμάρι. Διαθέτουν ισχυρούς ανεμιστήρες, υψηλή ποιότητα υλικών και μπορούν να ανταποκριθούν σε αυξημένες ανάγκες παραγωγής.

Έτσι, οι συγκεκριμένοι φούρνοι προσφέρουν ένα ομοιόμορφο ψήσιμο στα αρτοσκευάσματα, δίνοντάς τους καταπληκτική γεύση.

Υπάρχουν και οι ταμπανωτοί φούρνοι αρτοποιίας, στους οποίους η θερμότητα μεταφέρεται μέσω μιας πυρίμαχης πέτρινης πλάκας και των αντιστάσεων της συσκευής και, στη συνέχεια, μεταφέρεται στα αρτοσκευάσματα. 

Η θερμοκρασία λειτουργίας στους ταμπανωτούς φούρνους ρυθμίζεται από 50° έως και 500°C και είναι ιδανικοί για νωπά αρτοσκευάσματα.

Όπως και οι bake-off φούρνοι, χρησιμοποιούν και αυτοί ατμό, ενώ μπορούν να ανταποκριθούν σε αυξημένες ανάγκες παραγωγής.

  • Φούρνοι πίτσας για πιτσαρίες

Οι φούρνοι πίτσας, όπως λέει και το όνομά τους, είναι ειδικά κατασκευασμένοι για να δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για το ψήσιμο πίτσας.

Επαγγελματικός φούρνος ειδικός για ψήσιμο πίτσας. Έχει δύο ορόφους για ταυτόχρονο ψήσιμο.

Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας, χρονοδιακόπτης και θερμοστάτης έως 500°C, θερμαινόμενη βάση από πυρίμαχη πέτρα για το κάτω μέρος της ζύμης και αντιστάσεις στο επάνω μέρος είναι κάποια μόνο από τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι ποιοτικοί επαγγελματικοί φούρνοι πίτσας.

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητήσετε σε έναν επαγγελματικό φούρνο;

Είδαμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι επαγγελματικοί φούρνοι που κυκλοφορούν στην αγορά.

Πάμε τώρα να δούμε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο επαγγελματικός φούρνος που θα επιλέξετε!

1. Τρόπος λειτουργίας (ρεύμα ή αέριο)

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι αν θα διαλέξετε φούρνο που θα λειτουργεί με ρεύμα ή με αέριο.

Τα εξαρτήματα των φούρνων αερίου είναι φθηνότερα και θερμαίνονται ταχύτερα (άρα, δε χρειάζεται να περιμένετε να προθερμανθεί). Από την άλλη, ένας ηλεκτρικός επαγγελματικός φούρνος εγκαθίσταται πιο εύκολα.

2. Μέγεθος φούρνου

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το μέγεθος του φούρνου.

Αξιολογήστε το πόσο χώρο έχετε διαθέσιμο στην κουζίνα σας και αποφασίστε πόσο μεγάλος μπορεί να είναι ο φούρνος που θα αγοράσετε, ώστε να χωράει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

3. Χωρητικότητα

Επιπλέον, σημαντική είναι και η χωρητικότητα του επαγγελματικού φούρνου, η οποία εξαρτάται από την ποσότητα των γευμάτων που θα ετοιμάζετε. 

Σιγουρευτείτε, λοιπόν, ότι ο φούρνος σας θα μπορεί να φιλοξενήσει τον αναγκαίο όγκο τροφίμων, εξετάζοντας πόσα ταψιά ή Gastronorm (GN) χωράει.

Μικρότεροι φούρνοι με χωρητικότητα 3-4 ταψιών μπορεί να είναι ιδανικοί για μικρές καφετέριες, καντίνες, κυλικεία, ουζερί κ.λπ., ωστόσο ιδανικοί για μεγαλύτερες επιχειρήσεις (εστιατόρια, catering, ξενοδοχεία, αρτοζαχαροπλαστεία κ.α.) είναι οι φούρνοι που δέχονται 6, 10 ή 20 ταψιά.

4. Έλεγχος θερμοκρασίας και υγρασίας

Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή επαγγελματικού φούρνου είναι ο έλεγχος θερμοκρασίας και ο έλεγχος υγρασίας.

Ο έλεγχος της θερμοκρασίας σε έναν επαγγελματικό φούρνο αναφέρεται στην ικανότητα ρύθμισης και διατήρησης της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του φούρνου κατά τη διάρκεια των διαδικασιών μαγειρέματος ή ψησίματος. 

Πρόκειται για ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό που επιτρέπει την ακριβή και συνεπή διαχείριση της θερμοκρασίας, εξασφαλίζοντας ότι τα τρόφιμα μαγειρεύονται ομοιόμορφα και στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.

Όσον αφορά τον έλεγχο της υγρασίας, πρόκειται για τη δυνατότητα ρύθμισης και προσαρμογής του ποσοστού ή του επιπέδου υγρασίας εντός του φούρνου κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή του ψησίματος.

Στόχος της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι η επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων ψησίματος, ανάλογα με το είδος των τροφίμων (π.χ. για ψήσιμο ζύμης ή για μαγείρεμα ευαίσθητων γλυκών).

5. Λειτουργίες μαγειρέματος - μεικτές μέθοδοι μαγειρέματος

Οι λειτουργίες μαγειρέματος σε έναν επαγγελματικό φούρνο αναφέρονται σε τεχνικές που συνδυάζουν πολλαπλές μεθόδους μαγειρέματος για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων. 

Αυτές οι μέθοδοι συχνά περιλαμβάνουν τη χρήση διαφορετικών πηγών θερμότητας, ρυθμίσεων θερμοκρασίας και διάρκειας μαγειρέματος για την ενίσχυση των γεύσεων, των υφών και των συνολικών μαγειρικών αποτελεσμάτων. 

Κάποια παραδείγματα λειτουργιών μαγειρέματος που πρέπει να προσφέρει ένας καλός επαγγελματικός φούρνος είναι:

  • Αργό ψήσιμο
  • Πολυεπίπεδο Ψήσιμο
  • Μαγείρεμα στον ατμό
  • Ψήσιμο στο grill

6. Ευκολία χρήσης - απλούστευση διαδικασιών

Πολύ σπουδαίο ρόλο στην απόφασή σας θα παίξει και η ευκολία χρήσης του φούρνου.

Θα χρειαστεί, λοιπόν, να λάβετε υπόψη τις δυνατότητες του προσωπικού σας πριν διαλέξετε τον εξοπλισμό. 

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα πιο σύνθετο μοντέλο με πολλές και εξειδικευμένες ρυθμίσεις και λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο εύκολα τη δουλειά σας, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ίσως το προσωπικό χρειαστεί πρόσθετη εκπαίδευση για να μάθει να χρησιμοποιεί τον φούρνο.

Εάν το προσωπικό δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με την τεχνολογία, στραφείτε σε πιο απλά μοντέλα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη εκπαίδευση. Η ευκολία χρήσης του φούρνου απλουστεύει εξαιρετικά τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα να διευκολύνει τους χειριστές και να τους εξοικονομεί χρόνο.

7. Ανθεκτικότητα - Αξιοπιστία

Ένας επαγγελματικός φούρνος οφείλει να διακρίνεται για την ανθεκτικότητά του, εάν στοχεύετε στην ικανοποιητική κάλυψη των αναγκών της κουζίνας σας και της επιχείρησής σας συνολικά.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να σιγουρευτείτε πως ο φούρνος που θα διαλέξετε θα μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς σε τυχόν βαριά χρήση (όπως συνήθως συμβαίνει σε επιχειρήσεις εστίασης), σε πολύωρη λειτουργία, σε αποτελεσματικό ταυτόχρονο ψήσιμο κ.α.

Επίσης, η ανθεκτικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια, καθώς ένας τέτοιος φούρνος είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσει δυσλειτουργίες ή αστοχίες, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Η σταθερή απόδοση ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης βλαβών και, γενικότερα, η αντοχή του σε βάθος χρόνου εξαρτάται από το ύψος της επένδυσης.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος που θα διαλέξετε είναι αξιόπιστος, μπορείτε να κάνετε μια έρευνα ανάμεσα στους πιο γνωστούς κατασκευαστές της αγοράς, ρωτώντας άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ή σεφ σχετικά με τις δικές τους εμπειρίες.

8. Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Οι επαγγελματικοί φούρνοι περιλαμβάνουν συχνά διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας για να διασφαλίζουν την ασφάλεια του προσωπικού και την πρόληψη ατυχημάτων.

Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι:

  • Θερμοστάτες και έλεγχος θερμοκρασίας, για τη διατήρηση του επιθυμητού επιπέδου θερμότητας και την αποφυγή υπερθέρμανσης.
  • Βαλβίδες ασφαλείας, για την αυτόματη διακοπή της παροχής αερίου εάν σβήσει η φωτιά, προς αποτροπή της συσσώρευσης αερίου και διαρροών.
  • Μπλοκάρισμα πόρτας και μάνταλα ασφαλείας, για την αποφυγή τυχαίου ανοίγματος εν ώρα λειτουργίας του φούρνου και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
  • Σύστημα εξαερισμού, για την απομάκρυνση της υπερβολικής θερμότητας και του καπνού, την αποτροπή της συσσώρευσης επικίνδυνων αερίων και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στην κουζίνα.
  • Μονωμένες εξωτερικές επιφάνειες, για την αποτροπή της μεταφοράς της θερμότητας σε αυτές και την αποφυγή εγκαυμάτων των χειριστών.
  • Διακόπτης απενεργοποίησης, για τη διακοπή της παροχής ρεύματος στον φούρνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ποια είναι η παραγωγική σας δυναμική σήμερα και ποια θα είναι στο μέλλον;

Η παραγωγική δυναμική της επιχείρησής σας αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο που πρέπει να λάβετε υπόψη

Δηλαδή, έχει τεράστια σημασία να εξετάσετε ποιες ακριβώς θα είναι οι ανάγκες της επιχείρησής σας στο παρόν, ώστε να ξέρετε τι είδος φούρνου χρειάζεστε και να επενδύσετε σε έναν με την ανάλογη χωρητικότητα.

Ωστόσο, δεν αρκεί να δείτε ποιες είναι οι παραγωγικές ανάγκες μόνο στο παρόν.

Κατά την επιλογή φούρνου, χρειάζεται σίγουρα να προσπαθήσετε να προβλέψετε την παραγωγή σε βάθος τριετίας. Τόσο περίπου είναι το διάστημα που χρειάζεται ένας επαγγελματίας για να αυξήσει την παραγωγή. Δηλαδή, θα πρέπει να υπολογίσετε πόσα είδη θέλετε να ψήνει ο φούρνος σας τώρα αλλά και στο μέλλον.

Είναι αρκετά διαφορετικό να ψήνετε τώρα μόνο μαγειρευτά φαγητά, για παράδειγμα, αλλά στο μέλλον να θέλετε να εμπλουτίσετε το μενού σας. 

Επίσης, είναι διαφορετικό να ψήνετε τώρα έναν ορισμένο αριθμό γευμάτων, τα οποία, όμως, στο μέλλον είναι πιθανό να αυξηθούν.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά φούρνου

Φούρνος μαγειρικής Alphatech Icon.

Πέραν όλων όσων είδαμε μέχρι τώρα, υπάρχουν και κάποια ακόμα πράγματα που χρειάζεται να προσέξετε πριν καταλήξετε στον επαγγελματικό φούρνο που θα πάρετε για την επιχείρησή σας.

Κάποιοι ακόμα σημαντικοί παράγοντες, λοιπόν, που θα παίξουν ρόλο στην απόφασή σας είναι:

1. Τελική τιμή

Από έναν πλήρη οδηγό αγοράς επαγγελματικού φούρνου δε θα μπορούσε με τίποτα να λείπει η κουβέντα για την τελική τιμή του φούρνου και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό σας.

Η τελική τιμή αγοράς ενός καλού επαγγελματικού φούρνου, σε συνάρτηση με το διαθέσιμο budget σας, είναι στοιχεία που θα παίξουν μεγάλο ρόλο στην τελική σας απόφαση.

Και αν αναρωτιέστε πόσο μπορεί να κάνει ένας επαγγελματικός φούρνος, μάθετε πως το κόστος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τον κατασκευαστή, τον τρόπο λειτουργίας του, το μέγεθος και τη χωρητικότητά του, τα διάφορα χαρακτηριστικά και τις ρυθμίσεις του κ.α.

Ενδεικτικά, μπορούμε να σας πούμε πως το κόστος ενός επαγγελματικού φούρνου μπορεί να κυμαίνεται από περίπου 1.000 έως και 20.000 ευρώ.

Πάντως, εάν γενικά θέλετε να κινηθείτε σε ένα οικονομικό πλαίσιο και να μην ξεφύγετε πολύ από τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στους εξαιρετικούς μεταχειρισμένους επαγγελματικούς φούρνους που διαθέτουμε.

Θα τους βρείτε όλους με εγγύηση 90 ημερών!

2. Κατασκευαστής

Η κατασκευάστρια εταιρεία ή η χώρα κατασκευής του φούρνου μπορεί να επηρεάσει την τελική σας απόφαση.

Οι προσδοκίες σας για τα συνολικά οφέλη και την τιμή του εξοπλισμού που θα αγοράσετε είναι εξαιρετικά πιθανό να επηρεαστούν από τη χώρα προέλευσης του φούρνου.

Για παράδειγμα, οι γερμανικοί και ιταλικοί φούρνοι θεωρούνται αρκετά δυνατές επιλογές.

3. Διαθεσιμότητα

Ακόμα, χρειάζεται να λάβετε υπόψη το πόσο έγκαιρα χρειάζεστε τον φούρνο. Καλό είναι να συζητήσετε με την εταιρεία αν ο φούρνος είναι ετοιμοπαράδοτος ή αν θα χρειαστεί να περιμένετε και για πόσο μέχρι να παραδοθεί στην επιχείρησή σας.

4. Συντήρηση και κόστος

Ένα ακόμα στοιχείο που είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας κατά την επιλογή ενός επαγγελματικού φούρνου είναι ο βαθμός ευκολίας της συντήρησής του. 

Για παράδειγμα, ένας φούρνος που διαθέτει αυτόματο σύστημα καθαρισμού θα διευκολύνει πολύ τη συγκεκριμένη διαδικασία.  

Παρεμπιπτόντως, μπορείτε στο σχετικό άρθρο μας να δείτε πώς να κάνετε σωστή συντήρηση του Bake-Off φούρνου σας μέσα από 7 χρήσιμες συμβουλές!

Όσον αφορά το κόστος συντήρησης, αυτό μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φούρνου, το μέγεθός του, την έκταση της απαιτούμενης συντήρησης κ.λπ.

Βασικές εργασίες συντήρησης (καθαρισμός του εσωτερικού, έλεγχος και αντικατάσταση βασικών εξαρτημάτων κ.α.) μπορούν να κοστίσουν από περίπου 200 έως και 500 ευρώ τον χρόνο.

Φυσικά, το κόστος συντήρησης μπορεί να αυξηθεί εάν τυχόν απαιτηθούν πιο εκτεταμένες ή εξειδικευμένες εργασίες συντήρησης.

5. Εγγύηση - ανταλλακτικά

Φροντίστε να μάθετε αν έχει εγγύηση ο φούρνος που θέλετε αλλά και τι είδους εγγύηση.

Πόσα χρόνια είναι η εγγύηση; Τι είδους προβλήματα καλύπτει; Καλύπτει τον φούρνο σε όλα τα πιθανά σενάρια ή σε ορισμένα; Τα ανταλλακτικά βρίσκονται μέσα στην εγγύηση;

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό το προϊόν σας να έχει εγγύηση, ώστε να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση ανάγκης. 

Στην TopFrost, για παράδειγμα, παρέχουμε εγγύηση 12 μηνών στα καινούργια προϊόντα και 90 ημερών στα μεταχειρισμένα, προκειμένου να νιώθετε ασφαλείς και σίγουροι για την επιλογή σας.

6. Αξιοπιστία προμηθευτή - φήμη - reference

Η αξιοπιστία του προμηθευτή, η φήμη του και οι συστάσεις που έχετε γι’ αυτόν από άλλους είναι επίσης παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την αγορά σας.

Επίσης, ρόλο θα παίξει και το πόσο ασχολήθηκε ο προμηθευτής με τις επιθυμίες, τις ανησυχίες και τις ανάγκες σας. Το γνήσιο ενδιαφέρον του να προσφέρει λύσεις σε συγκεκριμένους προβληματισμούς που του θέτετε αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο.

Τεχνικοί περιορισμοί και τι να προσέξετε πριν την εγκατάσταση του φούρνου

Μπορεί να υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί στην εγκατάσταση ενός επαγγελματικού φούρνου;

Ναι, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να λάβετε υπόψη την πιθανότητα ύπαρξης τέτοιων περιορισμών, κάποιοι από τους οποίους μπορεί να αφορούν τα εξής:

  • Εξαερισμός 

Βεβαιωθείτε πως η επιχείρηση και η κουζίνα της διαθέτει τους κατάλληλους αεραγωγούς ή ότι υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασής τους, προκειμένου ο νέος σας φούρνος να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά.

  • Παροχή ενέργειας

Πριν την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να μελετήσετε τις παροχές που απαιτούνται για τη μονάδα σας αλλά και τις παροχές σε τριφασικό ή μονοφασικό ρεύμα και το αν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασής τους.

Αποφασίστε τι είδος φούρνου θα βάλετε (αερίου, ηλεκτρικό) βάσει πυροσβεστικής και υγειονομικού και τι προϋποθέσεις πρέπει να ικανοποιεί.

  • Παροχή νερού

Εξετάστε την απαιτούμενη παροχή νερού πριν την εγκατάσταση του επαγγελματικού σας φούρνου.

Τοποθετήστε ρυθμιστή πίεσης νερού στην είσοδο για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του φούρνου.

Ακόμα, καλό θα είναι να ελέγξετε και τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή (ποσοστό αλάτων στο νερό), καθώς το νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και φθορές στον φούρνο σας σε βάθος χρόνου. 

Απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του φούρνου είναι να τοποθετηθεί φίλτρο αφαλάτωσης.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την αγορά επαγγελματικού φούρνου;

Την τελική απόφαση για την αγορά ενός επαγγελματικού φούρνου την παίρνει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης σε συνεννόηση πάντα με τον διευθυντή του αντίστοιχου τμήματος και τον βασικό σεφ, οι οποίοι εισηγούνται για το ποιος φούρνος είναι κατάλληλος για τις ανάγκες της επιχείρησης και καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις της.

Ποιος επαγγελματικός φούρνος είναι κατάλληλος για την επιχείρησή μου;

Η απόφαση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος επαγγελματικός φούρνος για τη δική σας επιχείρηση είναι μια απόφαση που εξαρτάται από όλους τους παράγοντες που είδαμε παραπάνω, όπως το είδος της επιχείρησής σας, ο όγκος του φαγητού που μαγειρεύεται, ο διαθέσιμος χώρος, ο προϋπολογισμός της επιχείρησης αλλά και οι προσωπικές σας προτιμήσεις.

Επιπλέον, άλλοι παράγοντες επιλογής είναι ο κατασκευαστής, τα χαρακτηριστικά και οι ρυθμίσεις που διαθέτει ο φούρνος (π.χ. μηχανικός χειρισμός ή touch control κ.α.), ο τύπος του φούρνου (ρεύμα ή αέριο), η ευκολία χρήσης, η συντήρηση, η αξιοπιστία και η ανθεκτικότητα.

Οδηγός αγοράς επαγγελματικού φούρνου - Σύνοψη

Οι επιχειρήσεις εστίασης, δεδομένης της υψηλής πελατείας και των αυξημένων απαιτήσεων, είναι απαραίτητο να επενδύουν σε ποιοτικό μαγειρικό και εξοπλισμό κουζίνας, προκειμένου να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Γι’ αυτό, εάν διατηρείτε κάποιο εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, αρτοποιείο, καφέ ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στον χώρο της εστίασης, εξετάστε προσεκτικά τον παραπάνω οδηγό αγοράς επαγγελματικών φούρνων για να ξέρετε τι να προσέξετε κατά την επιλογή.

Επίσης, μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε την ποικιλία μας σε κορυφαίους επαγγελματικούς φούρνους, προκειμένου να επιτύχετε τα πιο γευστικά και αποτελεσματικά ψησίματα!

Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση.

Βάσει της οδηγίας 2009/136/ΣΕ της ΕΕ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ιστοσελίδα μας αποδέχεται τη χρήση των "cookies", προκειμένου να εντοπίσουμε το πώς οι χρήστες έχουν φτάσει στον ιστοχώρο μας, αλλά και να παρατηρήσουμε επαναλαμβανόμενα πρότυπα γενικής χρήσης του, από τη στιγμή που ο χρήστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα μας.